Velkommen til

Delphica

Home / Blog / AED Hjertestarter – så redder du liv

AED Hjertestarter – så redder du liv

  • Post By:
  • Date:
  • Category: Blog

Her på hjemmeadressen har naboerne investeret i en AED Hjertestarter, som står frit tilgængelig for alle i området, hvis uheldet skulle være ude. Vi havde nemlig en meget kedelig oplevelse her i foråret, som dog heldigvis fik en lykkelig udgang. Men oplevelsen satte alligevel tankerne i gang blandt beboerne her på vejen.

I forbindelse med en havefest, blev en af gæsterne pludselig dårlig tilpas. Heldigvis har vi både læger og sygeplejersker blandt beboerne på vejen, så de reagerede straks, da de så, hvad der var under opsejling. Og lykkeligvis lå en af dem inde med en AED Hjertestarter, som lige var det redskab, der skulle til for at ændre stemningen fra meget dårlig til bedre.

Private selvhjælpsgrupper redder liv i hverdagen

Efter den oplevelse blev vi alle mindet om, hvor flygtigt livet kan være, hvis hjælpen ikke er nær og handlekraftig. Den lære fik os i dén grad til at indse, at vi i fremtiden vil være meget bedre stillet, hvis vi, ud over at have en AED Hjertestarter installeret på vejen, også deltager i førstehjælpskurser. På den måde er vi flere om at kunne hjælpe til, hvis uheldet er ude, og vi er samtidig i stand til at slå koldt vandt i blodet, være bedre forberedte og tænke langt mere rationelt, når uforudsete hændelser opstår.

Vi henvendte os i første omgang til Førstehjælp-shoppen.dk for at investere i en AED Hjertestarter, men efter lidt rådslagning blandt naboerne blev vi enige om at købe to styks. Så kunne vi installere en i hver sin ende af gaden, så der altid var en AED Hjertestarter til rådighed, hvis en af dem pludselig satte ud.

AED Hjertestarter er aldrig for dyr en investering

Udgiften til en AED Hjertestarter er måske nok i den lidt pebret ende af skalaen, men prisen er intet at forregne, når man holder det op mod det eller de liv, som man kan redde. Det er den logik, som man skal holde sig for øje. Desuden er man næsten altid flere om at splejse til en AED Hjertestarter, og så er prisen faktisk ganske rimelig – især når man tænker på, hvilken livgivende effekt den i grunden har.

Heldigvis har vi endnu ikke haft vores to AED Hjertestarter i anvendelse her på gaden, men det er betryggende for os alle, at vi nu med sikkerhed ved, hvor vi skal gå hen, hvis uheldet igen er ude. Og husk – det sker, når du mindst venter det.

Så sørg for at få anskaffet en AED Hjertestarter hos Førstehjælp-shoppen.dk til din arbejdsplads eller på hjemmeadressen. Så er du med til at redde liv – måske dit eget.

To get the latest update of me and my works